Litterær sommerprat i hagestua

I sommer fikk jeg besøk av TV-Haugaland som ville snakke om Nattgjengar, og få noen gode lesetips til sommerferien. Idet intervjuet startet, innså jeg at jeg hadde brukt litt for mye tid på å style puter, pledd og kake, velge kjole, og litt for lite tid på å forberede hva jeg faktsisk skulle si. Typisk.

Og selvfølgelig kom spørsmplet: Kan du fortelle litt om boken din? Hjertet sank i brystet. Panikk. Så klart, det var jo det vi skulle snakke om! Det er alltid vanskelig å snakke om sine egne bøker, og dette var første gang jeg snakket om Nattgjengar offentlig til en journalist, så jeg ble tatt litt på sengen. Jeg var dessuten midt inne i skriveprosessen, og da er det vanskelig å tenke klart. Det hjelper med avstand. Nå har det gått litt tid, og jeg har funnet mer ut av hva boken egentlig handler om. Så jeg øver meg på å formulere noe som høres fornuftig ut, og satser på at det går bedre nete gang.

Tenkte jeg skulle slenge med oppskriften på Sitronkaken, eller Lemonies, som jeg hadde helt dilla på i sommer, så saftig og frisk! Og så holder den seg i en evighet. Den har jeg funnet på den fantastiske bloggen passionforbaking.com, der Manuela disker opp den ene fristelsen etter den andre. (Jeg har doblet oppskriften).

Som det matvraket jeg er, rakk jeg selvfølgelig ikke å ta bilde av kaken før den var spist. Så jeg har fått lov å låne et bilde fra Manuela i Passionforbaking:

Lemonies

170 g mel

340 g sukker

saften fra 1 sitron

skall fra 1 sitron

4 egg

230 g smør

1/2 ts. salt

Sett fram det du trenger –  smøret skal være  romstemperert. Bland smør, mel og sukker. Bland egg, og sitron, pisk det lett samen, ha oppi røra og rør det sammen.

Inn i ovnen på 180 C i 25 minutter.

Glasur: 150 g melis, 2 ss sitron over den avkjølte kaka.

Holder seg godt, saftig og frisk, nydelig til te.

 

 

Trackbacks

  1. Rabarbraens gleder

Leave a Comment