sjokoladekake med blomkarse

Det er lenge sidan det har vore noko kakekos på bloggen. Da e for gale! Eg likar jo veldig godt å pynte kakene mine med blomar frå hagen, det vere seg roser, syriner eller stemorblomar. Og no også blomkarse. Denne nydelige, nostalgiske blomen som skjuler ein himmels drope nektar. Den minner meg om farmora mi som alltid hadde desse ved trappa i hagen. Dei velta seg så fint utover muren med sine freistande blomar, og eg måtte alltid smake. Den milde hausten gjer at eg framleis har slike i kjøkkenhagen, kanskje du også? Syns det er så fint med det friske gule og oransje mot brunt. Litt retro kanskje, men på ein god måte.

Oppskrifta er henta frå passionforbaking.com og er veldig god og lettvint. Oppskrift under biletet. Herlig sjokoladefyll!

DSC_5265

 

Express Chocolate Velvet Cake

 

125 g smør romstemp

220 g brun sukker

110 g sukker

3 egg i romstemp

300 g mel

35 g kakao

1 ts. natron

160 g rømme

125 ml vann

2 ts. kaffe extrakt

 

sett ovenen på 180 ℃

Hell alle ingredienser i en bolle, se til at smør og egg er romtemperert. Bland alle ingrediensene. Bland aHell det hele i en form 22 cm x 32 cm og sett det i en forvarmet oven på 180 ℃ grader i cirka 45 minutter

 

Chocolate glaze

100 g sjokolade

60 g smør

80 g melis

60 g rømme

Hell alle ingredienser i en kjele, varm det lett og rør i det godt, la den så hvile 10 minutter. Sett så kjelen i kjøleskapet i ca 20 minutter slik at det blir lett å bre over kaken. Pynt med spiselige blomster fra hagen. Roser er også nydelig.

 

 

 

 

Leave a Comment