Hustvedt i ny drakt

Noen bøker blir med deg hele livet. En bok du vender tilbake til, igjen og igjen. For meg er Siri Hustvedts første roman, Med bind for øynene, en slik bok.

Første gang jeg leste Med bind for øynene var jeg var litteraturstudent i Bergen og brukte store deler av dagen til å  drømme meg vekk til en mer glamorøs og spennende tilværelse i New York (som jeg forøvrig har gjort siden jeg bodde på jenterommet på Stanghelle). Nå er jeg travel tobarnsmor, salongvertinne, samt forfatter, og har mindre tid til å dagdrømme, men blir fremdeles blank i øynene ved tanken på Siri Hustvedt og New York og livet hennes der med Paul Auster. Min navnesøster med bergensaner er fremdeles en av mine favorittforfattere, men Med bind for øynene er, etter mitt syn, fremdeles den beste av hennes romaner. Kanskje fordi det var kjærlighet fra første blikk. Hun dro meg inn i sitt skrudde, merkelige og fascinerende univers av identitet, mystikk og svette sommerdager i storbyen.

Da jeg kom over den nye pocketutgaven med det fantastiske coveret på Haugesund Libris, bare måtte jeg ha den. Tror sjansen er stor for at den blir gitt i gave både her og der. Så kjekt når gamle bøker blir som nye.

Hør meg fortelle om boka og mitt forhold til den på NRK Rogaland: Sommerboka.

God sommer med god bok!

 

Med Bind for øynene - pocketcover

Nydelig bok fra en av mine favorittforfattere. En absolutt må ha i bokhylla. Forsideillustrasjon av Christopher Silas Neal, design av Tine Poppe. Utsøkt cover. Utsiden matcher innsiden til perfeksjon.

 

 

Leave a Comment