Ny roman av Kari Nygaard

Skjermbilde 2015-01-30 kl. 11.43.49

Det frosten tok. For en flott tittel på en vakker roman med en nydelig forside. Kari Nygaard er forfatteren bak den vakre, historiske romanen Reisen til Bella Coola, er nå aktuell med sin andre historiske romanen, Det frosten tok.

Dette skriver forlaget om romanen:

«Det frosten tok» handler om sterke kvinner. Kvinner som kan hjelpe hverandre, men som befinner seg på hver sin side i en alvorlig konflikt.


Året er 1811. Napoleonskrigene og den engelske blokaden har ført til matmangel, og det har vært flere uår på rad. Den harde kampen for tilværelsen har ført til fiendskap og sammenstøt mellom fjellbønder og samer nord i Østerdalen.

Lea og Marjja står på hver sin side i striden, men etter et dramatisk angrep på samene oppstår et uventet vennskap mellom de to kvinnene på tvers av motsetningene. De står sammen for å redde seg selv og barna sine fra hungersnød og død. Etter hvert må de også kjempe side om side, både mot den nådeløse folkemeningen og mannen som er ute etter dem.

Kari Nygaard Det frosten tok

«Nygaard har skapt en dramatisk, medrivende og fargerik fortelling, krydret med både samiske tradisjoner og innblikk i den røffe hverdagen norske fjellbønder måtte mestre. Romanen byr i tillegg på en svært aktuell påminnelse i samfunnsdebatten, nå når den norske staten igjen vil avlive samene sine rein fordi beiteområdene ikke lenger er store nok til å fø flokkene.» Les hele anmeldelsen her.
May Grethe Lerum, VG

Her er et lite bildedryss fra slippefesten på Skapåbar. En perfekt start på det nye bokåret!

Skjermbilde 2015-01-30 kl. 11.33.57 Skjermbilde 2015-01-30 kl. 11.33.45 Skjermbilde 2015-01-30 kl. 11.33.13

 

 

 

Leave a Comment