Storveis høst på Litterær Salong

BLI MED PÅ LITTERÆR SALONG SITT FEMÅRSJUBILEUM!

Are Kalvø opna ballet til stor glede for oss som var tilstede!

I høst er det fem år siden Litterær Salong hadde sin første salong, da Cecilia Samartin fylte Café René til randen. Siden har det blitt mange fine øyeblikk og gode samtaler med litteraturen i fokus. Jeg gleder meg til å snakke med alle forfatterne og møte alle dere i publikum.

I vår var det lange køer utenfor Haugesund Folkebibliotek før salongene, som begge ble utsolgt. Det er gøy å fylle biblioteket til randen med leseglade haugalendinger! Folk kommer fra hele regionen, samt Stavanger og Bergen, for å få med seg våre salonger. Og det er stor stas. Litterær Salong har hele tiden hatt som mål å være en åpen og entusiastisk scene for samtidslitteraturen. Vi vil også være et litterært kraftsentrum i regionen. Det har vi fått til takket være flotte forfattere, et lydhørt og entusiastisk publikum, pengestøtte fra Haugesund kommune, Rogaland fylke, Kulturrådet, Fritt Ord og forlagene, samt gode samarbeidspartnere som har bidratt med kunnskap og engasjement.

Nå har vi funnet oss godt til rette på Haugesund Folkebibliotek som danner den perfekte rammen rundt salongene. Med smilende og kunnskapsrike ansatte som strekker seg langt, og en bibliotekbar som setter den rette stemningen, blir det litteraturformidling av høy kvalitet og i levende live på biblioteket. Litterær Salong holder samtalen om litteraturen og livet gående, og det skal vi fortsette med.

Nå gleder vi oss til en feststemt høst der de litterære høydepunktene står i kø. Vi slår på stortromma og arrangerer hele ni salonger på Haugalandet.

Skjermbilde 2015-07-01 kl. 08.57.28

29. August til 9. september feirer vi den lokale litteraturen og legger vi ut på en turné med Gaute Sortland, Kari Nygaard, Halfdan Freihow og Kristine Tofte som skal snakke om bøkene sine og den litterære virkeligheten i Tysvær, Bokn, Karmøy, Utsira og Vindafjord. En skikkelig festreis for litteraturen.

4. september blir det femårsjubileumsfest inspirert av Aschehougs sagnomsuste Hagefest. Vi pynter biblioteket med grønne vekster og det blir opplesning ved Einar Økland, Gaute Sortland, Lise Marie Vikse Kallåk, Agnes Matre og Kristine Tofte. Etter opplesningen fortsetter vi festen inn i de små timer.

1. Oktober kommer Synnøve Macody Lund og Marit Eikemo, to spennende stemmer i samtidslitteraturen, som begge er aktuelle med romaner i høst.

29. Oktober blir det Litterær Festaften med Jan Kjærstad, Kjetil Bjørnstad,  Trude Teige med flere på nært hold.

19. november kommer Linn Ullmann og Inger Bråtveit (Vindafjord) og snakker om de nye bøkene sine. En fin avslutning på en innholdsrik høst.

Salongvertinne er som vanleg underteikna.

Nytt i år er at publikum kan kjøpe billetter på ebillett.no. Lene til billettene ligger ute på Litterær Salong sin facebookside, så det skal være enkelt å sikre seg billett.

For mer info, klikk deg inn på facebooksiden vår. Håper vi sees!

Alt godt

Siri

 

Leave a Comment