Død og oppstandelse

IMG_8359

Siste korrektur. Nå går manus i trykken for å bli bok. Hurra!

Nå er manuset til Verden leker gjemsel endelig stedt til hvile. Om noen uker vil den gjenoppstå som fiks ferdig roman mellom to, stive permer. For en glede! Siste ord er skrevet, siste punktum satt og jeg kan ikke lenger skrive om, endre, kutte, file, pusse eller sjekke noe mer. Nå er det bare å la det stå til.

IMG_7561

Det er fantastisk, dyktige Miriam Edmunds som har laget omslaget til Verden leker gjemsel.

 

Jeg begynte å skrive på Verden leker gjemsel i februar 2015, skrev på fulltid fra desember 2015, fikk kontrakt i mai, og nå er det altså bok. Det har gått fort og det har gått langsomt. Det har vært en intens prosess og jeg kjenner meg, for å være helt ærlig, ganske mørbanka. Det er en lang vei fra første utkast til femte, mange stadier av håp og skuffelser og arbeid, arbeid, arbeid. Det ensomme skrivearbeidet. Nå er jeg glad for å være ferdig. Å ha fullført. En følelse av å ha kommet i mål. Med en målgang, ikke ulik langrennsheltene kanskje, som slenger seg i bakken, helt utmattet.

Men her gjelder det å henge med i svingen, for det blir en travel høst med mange, flotte arrangementer. Jeg må jo følge boken min på ferden ut i verden. Jeg får lov å være med Cappelen Damm når de skal presentere høstlisten sin for ulike bokhandlere, stikker innom Kapittel og skal reise rundt med fantastisk, flinke forfattere. Her kan du se en liten oversikt, hvis du er på riktig sted til riktig tid, blir jeg veldig glad om du stikker innom. Jeg blir også selvsagt veldig glad om du kjøper boka. Det kan du gjøre på din lokale bokhandel, eller her.

17. september er jeg med på Kortreist under Kapittel i Stavanger.

22. september blir det slippefest for ”Verden leker gjemsel”. Håper du kommer!

19. oktober skal jeg bokbade Anne B. Ragde og Frode Grytten på Haugesund folkebibliotek for Haugesund Libris og Litterær Salong.

20. oktober handler det om arv og miljø, når Vigdis Hjort, Selma Lønning Aarø og jeg blir bokbadet på Sølvberget.

30. oktober kan du treffe Agnes Ravatn og meg over dørstokken, i et privat hjem i Tysvær under bLest. Det blir stas!

10. november kommer Vigdis Hjort, Selma Lønning Aarø og jeg til Haugesund folkebibliotek.

17. november skal jeg snakke om boka mi på Stockpot i Kopervik.

1. desember handler det om arv og miljø igjen, når Vigdis Hjort, Selma Lønning Aarø, Päivi Laakso og jeg snakker om bøkene våre i Fredrikstad Litteraturhus.

 

Mye å glede seg til. Håper vi sees!

 

 

Leave a Comment