Cappelens høstfest

Travel uke med  Amandashow, Kontikipremiere og det jeg har gledet meg aller mest til: Cappelen Damms Høstfest. Selv om Cappelen Damm er Norges største forlag, og er et vannvittig maskineri  med 300 ansatte, er det mye personlig varme, yrkesstolthet, faglig dyktighet, entusiasme, kreativitet og kompetanse. Det gir trygghet. Jeg vet hvem jeg skal ringe, og hvis jeg ikke vet det, har jeg alltids redaktøren min.

Før på dagen hadde jeg hatt et møte med redaktøren og min mann i markedsavdelingen om høstens lanseringsaktiviteter. Vi la siste håns på baksideteksten og nå er det bare å krysse fingrene for at anmelderne blir fra seg av begeistring. Jadda! Alle gratulerer med ny bok og sier så gøy og så spennende og så flott. Og så går man der og smiler og tenker at det er jo fantstisk og gøy at man har klart å skrive en bok til, og at den nå faktisk er ferdig. Men angsten lurer like under overflaten.

 

Men nå var det altså på med de høye hælene og kjolen igjen. Etter at jeg hadde rasket med meg et glass sprudlevann møtte jeg den dyktige designeren Elisabeth Vold Bjone, som , som har laget omslaget til både Vinterhjerte og Nattgjengar. Før maten sa Forlagssjef Tom Harald Jenssen noen bevingede ord om hvor godt det går med boken og hvor viktig det er med fastpris og momsfritak på e-bøker. Alle var enige.

Her er jeg på Cappelens høstfest med den fabelaktig redaktøren min Herdis Eggen og den skjønne språkvaskeren min Hege Stølen Berstad. Kunne ikke klart meg uten! Strålende damer og en flott kveld.

 

Maten var utrolig god og det var gøy å treffe kollegaer, å se tøffe Anne Lindmo svinse rundt med sitt antourage. Det var også stor stas å treffe den sprudlende språkvaskeren min, Hege Stølen Berstad, som jeg håper og tror har gjort en strålende jobb med manuset. Jeg skriver kanskje god nynorsk, men det betyr ikke at jeg skriver rett. Det er visst bøying av verb jeg har mest problemer med. Men det er blitt bedre, sier Herdis. Jeg får tro henne på det.

Og dette er det vi feiret: Et imponerende arbeid fra forfattere, redaktører, fotografer, designere og alle andre involverte. Les katalogen her.

 

Leave a Comment