Transparens

Skjermbilde 2014-05-14 kl. 13.37.17

Som ein del av den store grunnlovsfeiringa, inntek Haugesund Teater Haugesund Rådhus, og fyller den rosa signaturbygningen til randa med teater. Det handlar om dei som er innanfor og dei som er utanfor. Kanskje aller mest dei som fell utanfor. Og det er ein tematikk som ligg mitt hjarte nært.

Ein seier at ein kan dømme eit samfunn ut i frå korleis dei behandlar dei svakaste, og då syns eg ærleg tala Noreg ligg dårleg an. Særleg når det gjeld barna sine rettigheiter. Eg har vore så heldig å få vere med å bidra til denne førestellinga. Eg vart så inspirert av å høyre Amalie Nilssen fortelje om prosjektet, at det som i utgangspunktet skulle vere ein monolog, vart til sju. Dette vert jo på ein måte min debut som dramatikar. Sjølv om mitt bidrag så klart er minimal i denne store teaterframsyninga, er det stor stas å få slik ein tillit frå nokon som er så dyktig i sitt felt og verkeleg veit kva dei driv med.

Håper de går og ser førestellinga. Dette trur eg er ein av dei opplevelsane vi berre får ein gang i livet. Så det gjeld om å benytte sjansen.

IMG_2729

Smile, det kan vi, Birgit Amalle Nilssen og eg 😀

Under har eg kopiert teksten frå faceebooksida til Transparens, så har de alle dei harde fakta:

Det er 200 år siden Norge fikk sin grunnlov. Sakte har demokratiet vårt vokst frem. Noen er på innsiden. Andre på utsiden. Med Transparens feirer vi gode lover, og brenner de dårlige. Vi ser på hvor langt vi er kommet. Og hvor langt vi har igjen å gå. Som enkeltmennesker. Som land. Som en del av verden.

Haugesund Teater, Kitchen Orchestra, MUNOR og Haugesund kommune feirer grunnlovsjubileet ved å invitere hele regionen til en vandreforestilling gjennom rådhuset i Haugesund. Hvert eneste rom blir tatt i bruk. Kom og se hva som skjuler seg bak alle dørene i politikkens maktkorridorer.

Vi ønsker at denne forestillingen skal være tilgjengelig for alle og publikum betaler derfor det de vil for billetten sin. Billettpriser: 50,- / 100,-/ 150,- / 200,-

Forestillinger på Haugesund Rådhus: 31. mai klokken 16.00 og 20.00 og 1. juni klokken 12.00.

Billetter fås kjøpt hos http://festiviteten.no/

 

Leave a Comment