Omelette Norvegienne

Tenkte jeg skulle dele den ultimate sommerfestkaken med dere. Den har en woweffekt når den serveres, og så smaker den himmelsk, frisk og deilig. Og selv om den ser imponerende ut, er den egentlig ganske enkel å lage.

Skjermbilde 2014-06-30 kl. 08.29.40

Omelette norvegienne

Sukkerbrød med mandler

4 egg

200 g sukker

vispes til eggedosis

sikt i

200 gram malte mandler

1 ss hvetemel

1 ss potetmel

1 ts bakepulver

Stek på 160 grader, midt i ovnen, 35-40 min

 

1 liter vaniljeis

300-400 g friske eller frosne bær (Hvis frosne, ta dem ut av fryseren et par timer før de skal brukes.

 

Marengs:

4 eggehviter

1 ts sitronsaft

120 g sukker

Pisker hvitt og seigt. Ikke pisk for lenge! Viktig.

Bunnen kan lages en dag i forveien, men selve kaken må lages rett før den skal serveres.

Legg 1 cm lag med vaniljeis på bunnen, så bær, og til sist marengs oppå der, mange dekker hele kaken med marengs, men det syns jeg blir litt kjedelig, det er fint å se alle lagene med bunn, is, bær og marengs. Pynter den med stemorsblomster fra hagen.

Stek under grill til marengsen har fått litt farge, her må du stå og passe på at kaken ikke blir brent. Servér straks og nyt.

Skjermbilde 2014-06-30 kl. 08.29.16

 

Leave a Comment